Лікарі з Чернівців звернулися до ВООЗ по допомогу

Чернівецькі лікарі звернулися до Всесвітньої організації охорони здоров'я з проханням відрядити свого лікаря у зв'язку з повторним підтвердженням коронавірусу в пацієнта, який перебуває на лікуванні понад тиждень.

Про це повідомила заступник голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, пише агентство АСС.

Напередодні стало відомо, що повторний тест на коронавірус у пацієнта дав позитивний результат.

Згідно з протоколами хворому проводитимуть його ще кілька разів: лише після кількох поспіль негативних результатів можна стверджувати, що пацієнт одужав, пояснила чиновниця.

За її словами, щоб зняти напругу в суспільстві, влада Чернівців звернулася з проханням про допомогу до ВООЗ.

«ВООЗ завжди відряджає своїх представників до країни, в якій виявлено хворого на коронавірус. До складу делегації входить і фахівець, який відповідає саме за клініку, тобто, чи правильно лікують хворого на коронавірус. Ми попросили, щоб саме цей фахівець приїхав до Чернівців, оглянув хворого і перевірив правильність призначеного лікування», – сказала вона.

Також Гусак зазначила, що стан хворого пацієнта стабільний, температура тіла протягом доби коливається від 37,1 до 37,6 градуса.

Як відомо, в Україні офіційно зафіксовано 1 випадок зараження коронавірусом.

Заразився житель Чернівців, який нещодавно повернувся з Італії. Разом із ним подорожувала і його дружина, однак у неї ознак коронавірусу немає.

У Чернівцях та області запроваджено обмежувальні заходи: школи і виші закриті на карантин, заборонено проведення масових заходів, у місті посилена дезінфекція.

Крім Чернівців, посилених заходів вжито ще в кількох регіонах. Зокрема, у Києві і Харкові в школах вимірюють температуру учнів. У Львові, Житомирі та Сумах рекомендують не проводити масові заходи.

Крім того, на українському кордоні проводиться температурний скринінг.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО