Парламент вніс зміни до закону «Про національну безпеку»

Парламент вніс зміни до закону «Про національну безпеку України» про набрання чинності положень щодо головнокомандувача ЗСУ, Генерального штабу ЗСУ, видів і окремих родів військ.

За проголосували 292 народних обранця.

Проект закону розроблено у зв'язку з необхідністю забезпечення реалізації оборонної реформи та впровадження вже у 2020 році нової об'єднаної системи керівництва й управління силами оборони з метою побудови ЗСУ відповідно до стандартів НАТО.

«Цілями і завданнями проекту є невідкладне здійснення у Збройних силах України організаційних заходів, спрямованих на трансформацію органів військового управління всіх рівнів, а також введення окремих посад головнокомандувача Збройних сил України та начальника Генерального штабу Збройних сил України», - йдеться в пояснювальній записці.

Проектом вносяться зміни в підпункти 2 і 3 пункту 1 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» закону «Про національну безпеку України». Ними передбачається, що положення частин третьої-шостої статті 16 (щодо головнокомандувача ЗСУ, Генерального штабу ЗСУ, видів і окремих родів військ (сил) та підпункту 3, підпунктів «б» і «в» підпункту 4, підпункту 5 пункту 4 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» цього закону набирають чинності з 1 березня 2020 року, а не з 1 січня 2021, як передбачено чинною редакцією.

Нагадаємо, глава держави Володимир Зеленський затвердив структуру плану оборони України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО