У США збережуть мита на китайські товари до нових виборів президента

США планують зберегти існуючі мита на китайські товари до нових виборів американського президента.

Про це у вівторок, 14 січня, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Агентство відзначає, що зниження Сполученими Штатами тарифів на товари з Китаю буде залежати від того, чи буде Пекін дотримуватися положень першої фази, підписання якої відбудеться 15 січня.

Також підкреслюється, що обидві сторони розуміють, що розгляд цього питання відбудеться не раніше ніж через 10 місяців, після президентських виборів в США, які намічені на 3 листопада.

Раніше в цей день South China Morning Post розповіла про те, то в першій частині торгової угоди міститься пункт про зобов'язання Пекіна закупити американські товари на $ 200 млрд в чотирьох галузях протягом двох років.

Вашингтон і Пекін погодили першу фазу торгової угоди 13 грудня 2019 року. Вона дозволить знизити американські мита на китайську продукцію і скоротити дефіцит США в торгівлі з КНР. Напередодні операції американська сторона 13 січня оголосила про рішення виключити Китай зі списку валютних маніпуляторів.

Згідно з американським законодавством, для того щоб країна вважалася «маніпулятором», вона повинна мати з Вашингтоном великий торговий профіцит (більше $ 20 млрд на рік), підтримувати активне сальдо поточного платіжного балансу більш ніж в 3% ВВП, а також повинна займатися валютною інтервенцією.

1 січня президент США Дональд Трамп пообіцяв завершити торгові переговори з Китаєм. 24 грудня американський лідер вже анонсував закінчення американо-китайської угоди. Однак деталі документа залишив в секреті. Трамп тоді заявляв, що Пекін погодився на масові закупівлі сільськогосподарської продукції з США.

15 жовтня стало відомо, що США і Китай в ході переговорів досягли консенсусу щодо торговельної угоди.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО