Суд продовжив домашній арешт посадовиці ОПУ Кондзелі

Суд продовжив до 12 березня нічний домашній арешт директорці Головного департаменту забезпечення доступу до публічної інформації Офісу президента України Світлані Кондзелі, яку НАБУ і САП підозрюють у шахрайстві.

Таке рішення 11 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

12 листопада 2019 року НАБУ затримало Кондзелю, колишню заступницю міністра культури Вікторію Лісничу і Миколу Пасальського. У Бюро повідомили, що їх затримали одразу після одержання першого траншу неправомірної вигоди. За версією слідства, Кондзеля вимагала з фізичної особи 300 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в призначенні на посаду члена наглядової ради НАК «Нафтогаз Україна».

Пізніше їм повідомили про підозру в закінченому замаху на шахрайство (заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі), а також закінченому замаху на підбурювання до надання неправомірної вигоди посадовцю.

У листопаді суд відпустив Кондзелю під нічний домашній арешт з покладанням низки обов'язків. У зв'язку з наближенням дати завершення запобіжного заходу прокурор САП просив суд продовжити його ще на два місяці. Вивчивши клопотання, суддя задовольнив його частково, залишивши лише три обов'язки: не залишати місце свого проживання вночі без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО