Кабмін зобов'язав здійснити перерахунок плати за опалення

Кабмін зобов'язав підприємства теплокомуненерго (ТКЕ) зробити перерахунок плати за опалення через зниження ціни природного газу протягом опалювального періоду 2019/2020 років.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад і територій у вівторок, 24 грудня.

За словами міністра Олени Бабак, сьогодні для більшості підприємств ТКЕ ціни на газ менші, ніж ті, що враховані в чинних тарифах, тому слід зробити перерахунок.

«Ми розуміємо, що сьогодні для більшості підприємств ціни на газ менші, ніж ті, що враховані в чинних тарифах. Наприклад, в тарифі, який діє сьогодні на послуги підприємств ТКЕ, ціна газу врахована в розмірі 8300 грн, а фактично підприємство купує його по 6200-6100 грн. У рамках тарифу під час виставлення рахунку споживачам, підприємство може зробити перерахунок на газову складову тарифу», - сказала вона.

Відзначається, що сума перерахунку буде зарахована споживачам в оплату майбутніх платежів. Також в Міністерстві проінформували, скільки зекономлять українці внаслідок перерахунку.

«Здійснення перерахунку дозволить зменшити платіжку споживача за грудень 2019 року у середньому на 300-400 грн. Так, наприклад, за опалювальний сезон 2019/2020 рр. сім'я, що проживає в квартирі площею 65,3 кв. м отримає зменшену платіжку в середньому на 800-1000 грн», - йдеться в повідомленні.

Рані прем'єр Олексій Гончарук анонсував зниження тарифів на тепло.

Також нагадаємо, в Україні мають намір запровадити стимулюючі тарифи на комуналку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО