Росія розширила санкції щодо України

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв розширив перелік громадян України, щодо яких запроваджуються спеціальні економічні заходи.

Відповідна постанова уряду від 16 грудня опублікована на офіційному порталі правової інформації.

Згідно з документом, до списку внесено ще дев'ять осіб, двох українців з переліку виключено. Таким чином, до переліку тепер входять близько 570 осіб.

Крім того, кабмін розширив перелік товарів, ввезення яких з України в Росію заборонено.

У ньому наголошується, що під заборону потрапляють кукурудзяний крохмаль, глюкоза і фруктоза, медичні повітроводи і трубки, грілки, катетери, кровоспинні джгути і низка інших виробів медичного призначення. Також заборона поширюється на радіатори та котли центрального опалення, частини рідинних насосів.

Одночасно з цим перелік продукції, вивезення якої з Росії в Україну заборонений, доповнений регенерованими папером або картоном (макулатурою і відповідними відходами).

Раніше сьогодні стало відомо, що Кабмін ініціює санкції проти підприємств на непідконтрольних територіях, які співпрацюють з ОПК Росії.

Перед цим Кабмін прийняв іншу ухвалу про намір у місячний термін оновити персональні санкції до юридичних осіб з РФ, перелік яких також не опублікований і призначений для службового користування.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО