ДБР просить позбавити Порошенка недоторканності

Державне бюро розслідувань подало на підпис генеральному прокурору України Руслану Рябошапці проєкт про зняття депутатської недоторканності з п'ятого президента країни Петра Порошенка з метою притягнення його до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба ДБР в понеділок, 18 листопада.

«Проєкт підозри підготовлено і передано до прокуратури в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя в березні-травні 2019 року. У документі йдеться про підозру п'ятому президенту України в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 109 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, слідчі ДБР передали до прокуратури проєкт подання до Верховної ради про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності п'ятого президента України, який є чинним народним депутатом.

Нагадаємо, що Порошенко причетний до 12 кримінальних справ, які веде українське Держбюро розслідувань, і має статус свідка. У цих справах йдеться про відмивання коштів, перевищення повноважень і зраду.

Відзначимо, ГПУ готує підозру Порошенку.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО