Голови Міноборони і Генштабу відвідали зону ООС

Міністр оборони Андрій Загороднюк і глава Генштабу - Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Руслан Хомчак відвідали район проведення Операції Об'єднаних Сил.

У Донецькій області командувач Об'єднаних сил Володимир Кравченко ознайомив делегацію з ситуацією в районі проведення операції, а також загалом у регіоні.

Кравченко підкреслив, що оголошене з 21 липня перемир'я «мало позитивні наслідки» виключно на початковому етапі.

«У перші дні кількість ворожих обстрілів, дійсно, зменшилася майже удвічі. Однак вже в серпні ми почали фіксувати поступове збільшення кількості ворожих обстрілів наших позицій на добу, в окремих випадках, до 20 і більше. Всього з оголошення «хлібного» перемир'я ворог обстрілював наші позиції більш як 500 разів, з них 80 - із забороненого озброєння», - зазначив він.

Також Кравченко додав, що факти порушень режиму припинення вогню сепаратистами свідчать про їх провокаційний характер і спроби викликати у відповідь вогонь.

Загороднюк ознайомився зі структурою, завданнями, які стоять перед особовим складом підрозділів ООС. Він також обговорив з головами Донецької та Луганської ОДА актуальні питання, які потребують негайного вирішення.

«Протягом перебування в районі проведення ООС Загороднюк, Хомчак і Кравченко відвідали близько десятка передових позицій підрозділів уздовж всієї лінії зіткнення», - відзначили в штабі.

Відзначимо, за минулу добу сепаратисти 16 разів порушили режим припинення вогню, поранення отримав один український військовий.

Нагадаємо, Міноборони та Генштаб ЗСУ розділять повноваження до кінця 2020 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО