Президент Естонії обговорила із Зеленським обмін полоненими

Україна повинна шукати шляхи закінчення війни на сході, але повернення ув'язнених українців не може статися ціною втрати незалежності держави.

Про це в п'ятницю, 13 вересня, заявила президент Естонії Керсті Кальюлайд під час брифінгу після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє Укрінформ.

«Війна на сході і окупація Кримського півострова - це ті речі, які не можна прийняти. І ми будемо нагадувати про це знову і знову на міжнародному рівні. Звісно, ми повинні шукати рішення. Україна повинна шукати рішення. Міжнародне співтовариство повинне рухатися до рішень. І недавній обмін полоненими може бути помітним кроком на цьому шляху. Але це не може стати ціною суверенітету України», - підкреслила Кальюлайд.

У той же час вона запевнила, що Естонія завжди буде підтримувати кроки України на цьому шляху, а також у продовженні процесу реформ і боротьби з корупцією.

«Коли Ваша країна знаходиться в такій ситуації, це великий виклик. І ми Вам співчуваємо. Але Україна не має іншого шляху. І я знаю, що нинішні лідери України знають про це. І тільки так Україна може залишатися на шляху, який веде ближче до ЄС і НАТО. Це те, що ми обговорили глибоко з паном президентом. І я запевнила, що ми готові продовжувати практичну співпрацю, робити практичні кроки. І ми питаємо, де саме Вам потрібна наша допомога, на Вашу думку. І ми її надамо також - на міжнародному рівні», - заявила президент Естонії.

У свою чергу, президент Зеленський заявив, що високо цінує як особисту позицію Керсті Кальюлайд, так і в цілому позицію Естонії в питанні підтримки суверенітету України і засудження російської агресії. Він також подякував за допомогу в різних сферах, особливо в реабілітації поранених українських військових.

Нагадаємо, декількома днями раніше Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів п'яти країн, у тому числі Естонії.

Також сьогодні в Києві Зеленський виступив на відкритті щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), яка проходить з 12 до 14 вересня 2019 року в Києві. Понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів і експертів з 26 країн беруть участь у конференції, організованій Ялтинською європейською стратегією (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО