У Кабміні розповіли, коли відбудеться перше засідання

Перше робоче засідання новообраного Кабінету міністрів може відбутися в середу, 4 вересня.

Про це в ефірі 112 Україна заявила міністр розвитку громад і територій Альона Бабак, пише «Слово і Діло».

Вона зазначила, що в першу чергу Кабмін має прийняти рішення, які необхідні для продовження роботи міністерств.

«Швидше за все, стандартне засідання Кабміну буде, як завжди, в середу. Зараз ми всі готуємо рішення на Кабмін, які вже відпрацьовані, і мають просто не зупинити роботу міністерств. Я сьогодні зустрічаюся з керівниками підрозділів для того, щоб побачити, чи є необхідні невідкладні рішення, які пройшли всі процедури і можуть бути винесені на Кабмін. Рішень багато», - сказала Олена Бабак.

Також вона додала, перші рішення будуть адміністративного характеру, які будуть стосуватися й перейменування міністерств.

«Об'єднання Міністерства палива з міністерством екології дуже багато людей сприймають неправильно, вважаючи, що це втрата екологічного спрямування в політиці уряду. Навпаки, світова тенденція сьогодні - об'єднувати паливо з екологією, адже сталість енергетичного забезпечення пов'язана з тим, як використовується все і як це впливає на навколишнє середовище, на кліматичні зміни», - сказала Олена Бабак.

Нагадаємо, відразу після затвердження нового складу Кабінету міністрів на засіданні новообраної Верховної Ради VIII скликання, президент України Володимир Зеленський відправив міністрів працювати. У свою чергу Олена Бабак заявила, що міністри зібралися не на засідання, а на робочу зустріч.

Раніше Курт Волкер привітав новопризначений Кабмін України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО