На саміті G7 обговорять Україну - Меркель

Учасники саміту «Великої сімки» у французькому Біарриці обговорять, зокрема, такі теми, як відносини з Росією, а також питання України.

Як пише «Слово і Діло», про це в суботу, 24 серпня, заявила канцлер Німеччини Анґела Меркель у своєму щотижневому підкасті.

«Такий саміт дає можливість... поговорити про те, які завдання зовнішньої політики нам потрібно вирішити. Зрозуміло, мова піде про Україну, і ми поговоримо про Росію, про ситуацію в Сирії та Лівії, де дуже хитка ситуація, і ще більше поглибимо партнерство з Африкою», - зазначила Меркель.

Також вона додала, що мова на саміті G7 піде про тему захисту клімату, пожежі в Амазонії.

А в повідомленні на сайті відомства канцлера ФРН зазначається, що повернення в групу Росії на цей момент не є актуальним.

«Повернення до формату G8 з Росією поки не обговорюється. Усі партнери G7 вирішили відсторонити Росію від групи-вісімки через анексію Криму з порушенням міжнародного права», - заявили в німецькому уряді.

У той же час там зазначили, що «розширення групи на основі спільних цінностей можливе в будь-який час за згодою всіх партнерів G7».

Нагадаємо, сьогодні у Франції розпочинається саміт G7. Головним пріоритетом саміту в цьому році буде тема боротьби з нерівністю.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО