Учасник бійки біля ДБР розповів, чому прийшов до машини з Порошенком – відео

Ветеран полку «Азов» Микита Макєєв із позивним «Одісей» записав відео, у якому пояснює, чому «напав» на екс-президента Петра Порошенка під будівлею Державного бюро розслідувань.

Як інформує «Слово і Діло», про це написано у Facebook Микити Одісея Айвазовського.

Чоловік пояснив, що він приніс бронежилет передати «особисто Петру Олексійовичу»:

«Він не прострелений. Я б хотів, щоб він надів його на себе або на свого синочка, який нібито воював у Краматорську, й випробував його. Але оскільки його озброєні «тітушки» мене не пустили, погрожуючи зброєю, мені нічого не залишалося зробити, як зробити те, що я зробив.

Я хотів помститися йому за всі ті п'ять років принижень, які він за допомогою своїх підлеглих в Адміністрації президента вчинив щодо іноземних добровольців, обіцяючи їм громадянство, а замість цього запустивши їх дев'ятьма колами бюрократичного пекла».

Нагадаємо, після виходу екс-президента з допиту біля будівлі ДБР на капот автомобіля Порошенка застрибнув чоловік. Підбігли охоронці Порошенка, стягли чоловіка з машини.

Зав’язалася бійка. Невідомий застосував газовий балончик. Втрутилася «поліція діалогу».

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження стосовно «нападу» на екс-президента за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Учаснику загрожує 4 роки в'язниці.

Як відомо, Порошенка викликали до ДБР як свідка у кримінальному провадженні щодо можливого ухилення від сплати податків, відмивання злочинних доходів під час купівлі-продажу заводу «Кузня на Рибальському».

Верховна рада України лише 6 червня 2019 року прийняла в другому читанні законопроект №3433 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності і недоторканності України)».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО