АМКУ порушив справу проти 18 облгазів Фірташа

Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи про порушення 18 газорозподільчими компаніями закону «Про захист економічної конкуренції".

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба АКМУ.

Згідно з повідомленням, порушення є призначення громадянина Великої Британії Девіда Етоні Ховарда Брауна головою наглядової ради одночасно у всіх компаніях без отримання відповідного дозволу органів АМКУ.

Йдеться про наступні підприємства: «Сумигаз», «Запоріжгаз», «Чернігівгаз», «Дніпропетровськгаз», «Львівгаз», «Хмельницькгаз», «Криворіжгаз», «Тисменицягаз», «Миколаївгаз», «Київоблгаз», «Івано-Франківськгаз», «Рівнегаз», «Дніпрогаз», «Закарпатгаз», «Чернівцігаз», «Харківміськгаз», «Житомиргаз», «Харківгаз».

Як зазначили в АМКУ, призначення Брауна є порушенням закону «Про захист економічної конкуренції» та дає підстави вважати:

зазначені товариства єдиним суб’єктом господарювання; зазначені концентрації можуть мати негативні наслідки у вигляді монополізації товарного ринку, зловживання монопольним(домінуючим) становищем, суттєвого обмеження конкуренції на всьому ринку чи в значній його частині.

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет розглядає справи за ознаками вчинення 20 операторами газорозподільних систем, контрольованих Дмитром Фірташем, порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Нагадаємо, Дмитро Фірташ був затриманий у Відні у березні 2014 року ФБР за запитом на екстрадицію. У липні міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер дав дозвіл на екстрадицію Дмитра Фірташа до США.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО