В Антарктиді закінчилися вибори

На виборчій спецдільниці на станції «Академік Вернадський» закінчилося голосування на виборах до Верховної ради України.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сайті Національного антарктичного наукового центру.

Голосування розпочалося о 8.00 за місцевим часом (о 14.00 за київським часом) і тривало 30 хвилин. В ньому взяли участь 12 учасників української антарктичної експедиції.

Полярники голосували лише за загальнонаціональними списками партій; спецдільниця в Антарктиді не прикріплена до жодного з мажоритарних округів.

Антарктична станція «Академік Вернадський», розташована за 15 тисяч км від Києва, є найвіддаленішою виборчою дільницею України.

Сьогодні полярники голосували в приміщенні станційного бару «Фарадей». За скриньку для голосування слугував прозорий бокс для їжі, в якому проробили отвір для бюлетеня.

Після голосування та підрахунку голосів оригінали документів переклали в конверти та опечатали їх. При нагоді ці документи буде передано до Центрвиборчкому.

Як відомо, згідно з попередніми даними Національного екзит-полу в Раду проходять п'ять партій.

Нагадаємо, явка виборців на позачергових виборах до Верховної ради, за даними Центральної виборчої комісії, станом на 16:00 неділі, 21 липня, склала 33,8%.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО