Суд залишив заарештованим майно екс-посадовця «Спецтехноекспорту»

Суд залишив заарештованим майно колишнього заступника директора Департаменту контракту №1 державного держрозрахункового зовнішньоторговельного підприємства «Спецтехноекспорт» Дениса Панасенка, але дозволив користуватися земельною ділянкою площею 43,86 га.

Таке рішення 15 травня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд заарештував низку майна Панасенка, зокрема: земельну ділянку площею 43,86 га; 8 земельних ділянок площами 1,75 га; Tesla Х 2016 року випуску; Mini Cooper 2017 року випуску; годинник Breguet 254 Horloger De La Marine; діамантову каблучку Tiffany & Co; мобільні телефони iPhone 5, два Samsung GT-1200i і iPhone SE; банківська карти та інше майно. Не погодившись з таким рішенням, адвокат подав апеляційну скаргу.

Проте вивчивши її, суд задовольнив апеляцію частково. Так судді залишили заарештованим усе майно, але дозволив користуватися землею загальною площею 43,86 га.

За версією слідства, у 2009 році за ініціативи керівництва «Спецтехноекспорту» уклало з іноземною компанією Global Marketing SPLTD угоду з супроводу одного з зовнішньо-економічних контрактів. За цим контрактом «Спецтехноекспорт» мав поставити військову продукцію, вироблену держпідприємством «Завод 410 ЦА» для Міністерства оборони Індії (Штабу Військово-повітряних сил). Посередництво нерезидента мало забезпечити укладання та подальше виконання зовнішньо-економічного контракту, за що «Спецтехноекспорт» заплатило $2,22 млн. Натомість детективи НАБУ встановили, що Global Marketing SPLTD заявлені послуги не надавав, хоча між «Спецтехноекспортом» та іноземною фірмою були підписані акти про виконання робіт. На основі зазначених актів «Спецтехноекспорт» перерахував $2,2 млн на рахунок Global Marketing SPLTD у банку Noor Islamic Bank в ОАЕ. Таким чином, держпідприємству завдали шкоди на вказану суму.

Нагадаємо, суд взяв Панасенка під варту. Раніше йому продовжили обов'язки. Раніше екс-заступнику директора «Спецтехноекспорту» продовжили домашній арешт.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО