Омелян розповів про втрати авіакомпаній через обліт РФ

Міністерство інфраструктури шукає недискримінаційний механізм державної підтримки українських авіакомпаній, які змушені облітати територію Росії при здійсненні рейсів на східних напрямках.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

«Ми працюємо в системі європейської авіаційної індустрії, тому повинні дотримуватися їхніх правил. Якщо вдасться розробити такий механізм з урахуванням і внутрішнього, і зовнішнього чинників, міністерство буде готове його підтримати», - наголосив міністр.

Він зазначив, що українські авіакомпанії при польотах на схід дійсно перебувають в набагато більш невигідній позиції, ніж іноземні, оскільки є додаткова витрата часу і пального.

«Ми намагаємося знайти якесь рішення, але поки чіткого механізму немає. Хоча це питання піднімалося з боку українських авіакомпаній», - заявив Омелян.

Наприклад, на маршруті Київ - Пекін - Київ літак, котрий облітає територію Росії, витрачає в середньому на чотири години більше, ніж аналогічний літак, який не має обмежень з обльоту.

Це призводить до 120 тисяч доларів додаткових витрат на кожному рейсі.

Нагадаємо, Омелян передумав забороняти в Україні використання літаків старше 20 років.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО