СБУ блокувала незаконний збут відпрацьованих елементів боєприпасів

Співробітники Служби безпеки блокували незаконний збут відпрацьованих елементів боєприпасів, які знаходилися на території колишнього складу артилерійського озброєння однієї з військових частин Мелітопольського району Запорізької області.

Про це повідомляє прес-служба відомства в середу, 8 травня, пише «Слово і Діло».

Згідно із повідомленням, оперативники встановили, що група, до складу якої входило понад 20 місцевих жителів, займалися несанкціонованими розкопками на території військового складу. Керував нею начальник охорони військового об'єкта. Знайдені боєприпаси вони самостійно розбирали і продавали як металобрухт.

Співробітники СБУ задокументували, що за один день зловмисники добували від 2 до 5 тонн використаних боєприпасів. Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці вилучили з автомобіля та зі службового кабінета керівника групи майже 2 тонни розібраних боєприпасів.

Також на території полігону виявлено майже 300 артилерійських снарядів підготовлених до розбирання для продажу. За висновком експертів, зазначена протиправна діяльність могла привести до виникнення надзвичайних подій, в тому числі на території населених пунктів регіону.

«У рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України вирішується питання про оголошення начальнику складу про підозру у вчиненні злочину і обрання запобіжного заходу. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконних дій», - резюмується в повідомленні.

Також нагадаємо, в СБУ заявили про запобігання диверсії на арсеналі.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала іноземних диверсантів-терористів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО