ЦВК замовила більше бюлетенів на перший тур

Центральна виборча комісія збілишила на 263 тисячі кількість бюлетенів для першого туру президентських виборів, перенісши їх з другого туру.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють «Наші гроші» з посиланням на дані в системі «Прозорро».

Зазначається, що ЦВК уклала угоду з ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» про друк бюлетенів на 166,37 млн грн і майже відразу змінила розподіл бюлетенів між першими і другим турами виборів.

Повідомляється, що для виборів президента України замовили виготовлення і пакування 60,36 мільйонів виборчих бюлетенів на обидва тури.

За даними видання, спочатку бюлетені розподілялися порівну: по 30,18 млн штук на перший і другий тури, але 12 березня вартість договору зменшили додатковою угодою до 165,59 млн грн, а також змінили розподіл бюлетенів.

«Для першого туру кількість бюлетенів збільшили до 30,44 млн штук по 4,26 грн, для другого – зменшили до 29,92 млн штук по 1,20 грн. Загальна кількість не змінилася, тобто ЦВК перенесла 263 тис бюлетенів із другого на перший тур», - йдеться у публікації.

У виданні наголосили, що при цьому ніяких радикальних змін з кількістю виборців за три тижні між першим туром 31 березня і другим туром 21 квітня відбуватись не повинно.

У ЦВК зміну кількості бюлетенів у першому та другому турі президентських виборів поки не коментують, зазначивши, що більш детально про це розкажуть 21 березня на «Поліграфкомбінаті», де буде проходити демонстрація процесу друкування виборчих бюлетенів для голосування в день чергових виборів президента України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО