Бійня в Новій Зеландії: особу стрілка встановили

Одним із стрілків, які відкрили вогонь в двох мечетях в місті Крайстчерч в Новій Зеландії, був 28-річний австралієць Брентон Таррант.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє видання New Zealand Herald.

За інформацією місцевих ЗМІ, нападник склав маніфест і транслював напад. Пряма трансляція розстрілу почалася, коли нападник поїхав в мечеть Аль-Нур на Дінс-авеню, припаркувавши свою машину на прилеглій дорозі. Авто нападника містило схованку зі зброєю та боєприпасами на передньому пасажирському сидінні і в багажнику, а також бензинові каністри.

Потім він озброївся і увійшов в мечеть, де перша жертва була застрелена в дверях. Стрілок був озброєний як мінімум однією напівавтоматичною гвинтівкою. Текст на білому тлі було написано на гвинтівці і боєприпасах. Опинившись всередині, він почав стріляти без розбору. Друга жертва намагалася повзти в головному коридорі, але була застрелена ще кілька разів.

Люди, в кутках кімнати, були застрелені, коли бойовик заблокував коридор, відсікаючи спроби втечі. Стрілець досліджував кімнати мечетей, кілька разів стріляючи, а також кілька разів зупиняючись для перезарядки. Потім він вийшов з мечеті через парадні двері - через три хвилини і попрямував на вулицю - стріляв ще раз, коли повз проїздили машини.

У 37-сторінковому маніфесті, опублікованому в Інтернеті, Брентон Таррант розповів, ким він був і чому він зробив бійню в мечеті Крайстчерча. Він сказав, що для нападу у нього була антиісламська мотивація, але за походженням це були антиімміграційні, анти-етнічні погляди. Він написав, що народився в сім'ї з низьким доходом робітничого класу, яка мала шотландське, ірландське і англійське походження.

Раніше повідомлялося, що в Новій Зеландії сталася стрілянина. В результаті стрілянини в двох мечетях міста Крайстчерч загинули 27 людей. У лікарні доставлено близько 30 поранених. На момент захоплення в будівлях залишалися близько 200 і 300 осіб відповідно. За попередніми даними, озброєні люди увірвалися в розташовані поряд мечеті Аль-Нур і Линвуд Масджид після денної молитви. Вони заблокували виходи і відкрили вогонь по прихожанам.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО