Бойовики знову заблокувати роботу ОБСЄ на Донбасі

Бойовики на Донбасі забороняють спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ потрапляти на контрольовані збройними формуваннями об'єкти і території.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на прес-центр ООС.

За даними щоденного звіту СММ ОБСЄ від 15 лютого 2019 зафіксовані обмеження свободи пересування, заборона доступу і інші перешкоди у виконанні мандата Місії.

Троє окупантів в черговий раз не дозволили патрулю Місії проїхати через блокпост, розташований поблизу Заїченко (на північному сході від Маріуполя). Через відмову спостерігачів показати план свого патрулювання бойовики не дозволили їм проїхати в північно-східному напрямку селищ Пікузи і Саханка.

Крім того, на блокпосту збройних формувань РФ, розташованому неподалік Верхньошироківського (на північному сході від Маріуполя), в двох випадках озброєні найманці російсько-окупаційних військ знову заборонили членам патруля Місії проїзд через блокпост, посилаючись кожен раз на проведення комплексу спеціальних заходів.

З третьої спроби патрулю СММ все ж вдалося проїхати через блокпост і потрапити в населений пункт.

Додамо, за даними штабу, минулої доби бойовики 6 разів порушили режим припинення вогню. 1 український військовий загинув, ще 1 - поранений. Від початку поточної доби окупанти двічі обстріляли позиції ОС - 1 військовослужбовець отримав поранення.

Нагадаємо, в суботу, 16 лютого, на Донбасі вибухнула схованка з боєприпасам загинув сапер, є поранені.

Також відзначимо, Червоний Хрест направив чергову партію гумдопомоги на Донбас.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО