Суд повернув клопотання НАБУ в справі Корчак

Суд повернув Національному антикорупційному бюро клопотання про тимчасовий доступ ву кримінальному провадженні про можливе недостовірне декларування члена Національного агентства з питань запобігання корупції Наталії Корчак.

Таке рішення ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Антипова, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначену ухвалу вона винесла через надходження заяви про повернення клопотання. Однак до кінця незрозуміло, чи то детектива, то чи прокурора. Оскільки на початку рішення йдеться про подачу заяви детективом, а наприкінці – про подачу прокурором.

Як відомо, за версією слідства, Корчак ймовірно внесла недостовірні відомості до декларації, а саме не вказала автомобіль Skoda Octavia A7 2016 року випуску своєї свекрухи, яка не має прав для водіння транспортних засобів. Також екс-глава НАЗК не вказала в документі два паркомісця.

Нагадаємо, нещодавно НАБУ направило до САП новий проект підозри екс-голові НАЗК Корчак. Однак прокуратура його не погодила і повернула назад детективам. Своєю чергою керівник САП Назар Холодницький в інтерв'ю журналісту «Слова і Діла» зазначив, що в проекті підозри детектив «переставив місцями абзаци» й нібито не виконав усі вказівки прокурора.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО