Через пожежу в Києві проведуть перевірки на підприємствах

Київська влада вирішила провести перевірки установ та підприємств, де раніше були виявлені порушення правил протипожежної безпеки.

Як пише «Слово і Діло», таке рішення ухвалили після масштабної пожежі на складах біля метро «Лісова», повідомив начальник управління з питань цивільного захисту КМДА Роман Ткачук.

Він заявив, що пожежа на складах була наслідком недбальства та безвідповідальності власника й балансоутримувача, які не реагували на зауваження рятувальників і не дбали про протипожежну безпеку.

«Враховуючи це, керівництво міста через Комісію з питань надзвичайних ситуацій застосовуватиме жорсткі заходи до порушників. Насамперед, це стосується потенційно небезпечних підприємств і підприємств, де раніше вже були виявлені порушення», – сказав Ткачук.

Він нагадав, що кожного року ця комісія затверджує перелік потенційно небезпечних об’єктів на території Києва – на сьогодні їх 615.

Також у місті є 29 хімічно небезпечних підприємств, які перебувають під постійним контролем, у них укладені договори та угоди на аварійно-рятувальне обслуговування.

Нагадаємо, масштабну пожежу на вулиці Червоноткацькій у Деснянському районі Києва гасили два дні. На місці працювали 137 пожежних і 35 одиниць техніки.

За даними ДСНС, інформації щодо жертв і постраждалих немає. Причина виникнення загоряння встановлюється.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО