«Укрзалізниця» скоротила періодичність поїздів до РФ

«Укрзалізниця» заявляє про зменшення періодичності курсування поїздів до Росії через падіння попиту на цей напрямок.

Як передає «Слово і Діло», про це у вівторок, 5 лютого, повідомляє прес-служба залізничного підприємства.

«З 5 лютого поїзди №24/23 Одеса-Москва-Одеса та №20/19 Харків-Москва-Харків курсуватимуть через день замість щоденно», – йдеться в повідомленні.

Як пояснили у відомстві, зменшення рейсів поїздів до Росії пов'язане зі стрімким падінням пасажиропотоку між країнами. Так, у 2018 році «Укрзалізниця» перевезла до Росії 772,9 тис. пасажирів, що майже на 20% менше, ніж у 2017 році.

«Як показує статистика, з кінця літа 2018 року пасажири почали значно частіше подорожувати залізничним транспортом у Європейський Союз. Так, за період із серпня до кінця минулого року «Укрзалізниця» перевезла пасажирів до ЄС на 10% більше, ніж до РФ. До ЄС і назад із серпня 2018 року до січня 2019 року було перевезено 362,9 тисячі пасажирів, а до Росії й назад – 329,4 тисячі пасажирів», – підрахували залізничники.

Загалом, фахівці УЗ прогнозують і подальшу переорієнтацію зарубіжного пасажиропотоку на європейський напрямок. Ба більше, з України до ділових і туристичних центрів Європи вже призначені 20 пар поїздів.

Нагадаємо, в 2018 році вже були скасовані прямі поїзди та причіпні вагони курсуванням до Росіїю з Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука та Чернігова. Вивільнений рухомий склад при цьому використовується для перевезення на внутрішньодержавних маршрутах.

Раніше стало відомо, що в Україні в 2019 році запустять нове залізничне сполучення – до Німеччини та Словаччини.

Також повідомлялося, що 9 грудня 2018 року почали курсувати поїзди між Мукачевим і Будапештом. 20 грудня був запущений новий поїзд сполученням Львів-Перемишль.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО