У Франції розпочалася нова хвиля протестів «жовтих жилетів»

Сьогодні, 19 січня, у Франції розпочалася десята хвиля антиурядових протестів руху жовтих жилетів.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на 20minutes.fr.

Як повідомляється, протестувальники почали збиратися на мітинги у декількох французьких містах, зокрема у столиці країни Парижі.

Зазначається, що для охорони правопорядку у Парижі на вулиці вийшли 5 тисяч правоохоронців. Поліцейські встановили посилене патрулювання навколо будівель уряду та на Єлисейських полях. Також тисячі правоохоронців задіяні по всій країні.

Французький торговий сектор через протести руху «жовтих жилетів» і викликаних ними заворушень приблизно за місяць втратив мінімум 2 мільярди євро.

Крім того, через акції, під час яких «жовті жилети» блокували різні об'єкти, близько 43 тис. осіб тимчасово втратили роботу.

У середині листопада у Франції почалися масштабні акції протесту проти підвищення цін на паливо. Акції організовувалися рухом «жовті жилети» й традиційно проводилися по суботах.

Спочатку «жовті жилети» протестували проти планів підвищити ціни на бензин, проте з часом рух став висловлювати невдоволення діями влади загалом, особливо недостатньою, з їхньої точки зору, допомогою держави найменш забезпеченим громадянам.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО