Уряд затвердив бюджет Пенсійного фонду

Кабінет міністрів України на засіданні 16 січня затвердив бюджет Пенсійного фонду на 2019 рік.

Як пише «Слово і Діло», відповідні документи є в розпорядженні «РБК-Україна».

Загальна сума доходів бюджету ПФУ на 2019 рік визначена в сумі 398,178 млрд грн з урахуванням залишку коштів на початок року в сумі майже 100 млн грн. Власні доходи передбачені в сумі 230,5 млрд грн, запланований обсяг асигнування з держбюджету – в сумі 167,5 млрд грн. У структурі бюджету лише 50 млн грн передбачено на погашення заборгованості з пенсійних виплат за рішенням суду.

Загальний обсяг видаткової частини бюджету ПФУ визначений у розмірі 397,7 млрд грн. Розрахунки проводилися за рахунок даних про чисельність пенсіонерів з урахуванням зростання прожиткового мінімуму. Видаткова частина враховує індексацію пенсій.

Бюджет передбачає витрати на забезпечення виплат 643,2 тисячі переселенців, які хоча б раз звернулися за відновленням або призначенням пенсії. Водночас не враховує витрати на невиплачені суми пенсій тим, хто перебував на обліку в органах ПФУ до початку АТО й не отримував пенсійні виплати (із серпня 2014 року до жовтня 2018 року).

Нагадаємо, раніше Пенсійний фонд назвав розмір середньої пенсії в Україні. Зокрема, станом на 1 січня середня пенсія склала 2645,6 грн.

Зазначимо, на 1 січня 2019 року в Україні зареєстровані 11,5 мільйонів пенсіонерів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО