Європейські міністри не змогли дістатися Маріуполя через негоду

Військовий вертоліт із міністрами закордонних справ Литви, Латвії, Естонії, Польщі та України не долетів до Маріуполя через складні погодні умови.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці в Facebook у вівторок, 15 січня.

За його словами, в умовах туману й загрози обмерзання екіпаж вертольота вирішив повернутися на аеродром у Дніпрі.

«Дуже хотів показати нашим друзям Маріупольський порт, в якому зараз лише два кораблі, а колись вирувало життя. Показати, що відбувається на КПВВ через лінію зіткнення. Цього разу не вийшло», – написав Клімкін і додав, що зараз міністри відвідують лікарню імені Мечникова в Дніпрі.

Також Клімкін повідомив, що сьогодні буде організований відеозв'язок із тими, хто чекав на міністрів у Маріуполі.

Раніше МЗС Естонії повідомило, що міністри закордонних справ Литви, Латвії, Естонії та Польщі в супроводі Павла Клімкіна нібито вже прибули до Маріуполя. «Україна отримує нашу рішучу підтримку в ці складні часи й перебуває на перших позиціях європейського порядку денного», – йшлося в повідомленні.

Також повідомлялося, що 15 січня Маріуполь відвідає міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, який вступив у повноваження голови ОБСЄ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО