Україна почала ракетні стрільби біля Криму

У Херсонській області в четвер, 1 листопада, на Державному випробувальному полігоні «Ягорлик» почалися бойові стрільби, контрольні льотні випробування зенітних керованих ракет середньої і малої дальності.

Про це повідомляє прес-служба Повітряних сил ЗСУ, пише «Слово і Діло».

Відзначено, що до проведення заходу залучаються екіпажі військової авіації, підрозділи зенітних ракетних, радіотехнічних військ, військ зв'язку та безпілотна авіація Повітряних сил Збройних сил України, а також підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ ЗСУ.

«З метою набуття бойового досвіду застосування зенітних ракетних систем, перевірки якості відновлених боєприпасів у межах проведення випробувань бойові розрахунки підрозділів відпрацьовують практичні завдання з бойовими (та імітованими) пусками зенітних керованих ракет по повітряних цілях – безпілотних літальнимх апаратах», – ідеться в повідомленні.

При цьому в ЗСУ запевнили, що бойові стрільби проходять виключно в повітряному просторі України, над відкритим морем, із чітким дотриманням усіх норм міжнародного права.

«Будь-які спроби втручання та звинувачення української сторони в створенні загроз для населення й об'єктів інфраструктури в зоні виконання практичних пусків зенітних керованих ракет може здійснюватися виключно в цілях провокації», – попередили військові.

Раніше стало відомо, що в Херсонській області з 1 до 4 листопада пройдуть випробування керованих ракет, у зв'язку з чим повітряний простір над Чорним морем буде закритий.

Також нагадаємо, ЗСУ випробували новий мінометний комплекс «Барс».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО