У Рахунковій палаті озвучили проблеми з наповнюваністю держбюджету-2018

За підсумками трьох кварталів цього року обсяг невиконання плану надходжень загального фонду державного бюджету становить 93,6 млрд гривень.

Про це повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

«За даними оперативної інформації Державної казначейської служби України, надходження загального фонду державного бюджету менші за план на звітний період на 93,6 млрд грн, або 11,1%», - заявив Пацкан.

Він зазначив, що план доходів загального фонду в січні-вересні цього року не виконано на 17,2 млрд грн, або 2,8%.

Надходження від запозичень становили 135,6 млрд грн, що менше від плану звітного періоду на 66,5 млрд грн (32,9%). Ці надходження отримані насамперед від розміщення облігацій внутрішньої державної позики.

У той же час при запланованому ще на перший квартал цього року залученні коштів із зовнішніх джерел у сумі 56 млрд грн, тільки в серпні від розміщення короткострокових облігацій зовнішньої державної позики було отримано 19,4 млрд грн (21,5% від плану звітного періоду).

«Окрім того було провалене виконання плану надходжень від приватизації державного майна. При плані 10,7 млрд грн було отримано лише 77,3 млн грн (0,7% плану)», - підкреслив Пацкан.

Він також нагадав, що загальне невиконання плану надходжень загального фонду державного бюджету в першому кварталі становило 66 млрд грн, а в першому півріччі - 74 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що за дев'ять місяців 2018 року відхилення від плану надходжень до держбюджету становлять 2,7%.

Також в Мінфіні озвучили суму боргів, яку повинна погасити Україна до кінця року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО