Китай підтвердив арешт голови Інтерполу

Центральний комітет Комуністичної партії Китаю офіційно оголосив про розслідування щодо голвои Інтерполу і за сумісництвом заступника міністра громадської безпеки КНР Мена Хунвея, якого підозрюють в порушенні закону.

«В цей час державний комітет з нагляду проводить розслідування щодо нього», - цитує заяву центральної комісії ЦК КПК з перевірки дисципліни «РІА Новини». При цьому влада не уточнила, який саме закон він порушив і де чоловік перебуває.

7 жовтня французька газета Le Parisien написала, що Мен Хунвей підозрюють в незаконному сприяння отримання контрактів компанією, яка працює в сфері боротьби з кіберзлочинністю.

За даними АВС, в повідомленні партійної організації, яка розслідує злочини вищих чиновників, йдеться про те, що президент Інтерполу Мен Хунвей підозрюється в порушенні закону на території КНР. У чому саме підозрюють Хунвея, поки невідомо. Однак за даними ЗМІ йдеться про корупцію.

Як повідомляє South China Morning Post, в Китаї офіційно підтвердили, що правохоронні органи затримали президента Інтерполу.

Нагадаємо, що у Франції правоохоронні органи почали офіційне розслідування за фактом зникнення президента Інтерполу Мена Хунвея. Його дружина розповіла, що зв'язок з її чоловіком зникла після 29 вересня - відтоді, як він поїхав у відрядження до Китаю.

Як виявилося, він був затриманий китайськими спецслужбами в Пекіні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО