Луценко запропонував провести ревізію мінометів «Молот»

Інцидент із вибухом міномету на Рівненському полігоні є очевидним порушенням техніки безпеки під час стрільб.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко під час засідання парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, передає кореспондент «РБК-Україна».

Луценко зазначив, що відповідальні за вибух будуть притягнуті до відповідальності.

«По суті справи можу сказати наступне. Хочу висловити свої попередні пропозиції. Очевидно, що слідство вивчить надані нам на минулому тижні документи і будуть притягнуті до відповідальності ті, хто всупереч нормативам не забезпечив техніку безпеки на Рівненському полігоні. Це вже очевидно грубе порушення усіх правил безпеки», – повідомив Луценко.

Також Луценко заявив про необхідність повної ревізії всіх мінометів «Молот», які є в наявності в Міністерства оборони та проведення гарантійного обслуговування розробниками.

За його словами, ще в 2015 році на засіданні зазначеного комітету та за участі представників ДК «Укроборонпром» була обговорена необхідність розробки та постачання на озброєння України мінометів калібром 120 мм.

«Станом на той період дефіцит мінометів складав понад 200 одиниць. У серпні 2015 року спільним рішенням Міністерства оборони та ДК «Укроборонпром» зобов'язане ПАТ «Маяк» розробити й дослідити зразок міномета 120 міліметрів», – розповів очільник ГПУ.

Він додав, що з травня до липня 2015 року тривала розробка цього міномета з урахуванням характеристик радянського прототипа.

Генпрокурор зазначив, що програмою було доручено перевірити міномет на відповідність заявленим технічним характеристикам і дати цьому оцінку після проведення 124 пострілів.

За його словами, після відомчих випробувань міномет «Молот» був допущений до використання ЗСУ й укладені договори та постачання відповідної кількості мінометів.

Раніше стало відомо про вибух міномета «Молот» у 72-й бригаді ЗСУ. Спочатку повідомлялося про трьох постраждалих військових.

Нагадаємо, 6 липня на Рівненському полігоні 6 липня від вибуху міномета «Молот» загинули троє військових, ще дев'ять отримали травми.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО