Макрон в ООН закликав до нової моделі світового порядку

Президент Франції Еммануель Макрон закликав створити нову модель світового порядку замість зразків, що існували після Другої світової війни і які себе зжили.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив у вівторок, 25 вересня, виступаючи на 73 сесії Генасамблеї ООН, повідомляє Інтерфакс Україна.

«Настав час подивитися заново на сьогоднішній світ. Світопорядок стикається зі складнощами в саморегуляції: економічні, фінансові і кліматичні проблеми, як і раніше, актуальні», - зазначив Макрон.

З його слів, ООН часто не захищала права, а лише засуджувала їхнє порушення.

Лідер Франції заявив, що світовій спільноті, ймовірно, необхідно «створити нову модель і новий світовий баланс».

«Після Другої світової війни протягом декількох століть ми бачили світовий баланс, який був заснований на блоках країн. Потім це були наддержави. І тепер ми спостерігаємо нову нестабільність у світі, яка характеризується існуванням декількох центрів сили», - зазначив французький лідер.

На його думку, новий світопорядок має базуватися на світовому та регіональному співробітництві.

При цьому президент Франції назвав суверенітет країн і рівність людей найважливішими принципами, які повинні дотримуватися.

Нагадаємо, сьогодні також генеральний секретар ООН Антоніо Гутерреш заявив, що світовий порядок стає все більш хаотичним.

Як відомо, 25 вересня в Нью-Йорку почалися основні заходи сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй. Весь тиждень у стінах міжнародної організації будуть виступати голови і предста

Зокрема Порошенко і Волкер обговорили в Нью-Йорку ситуацію на Донбасі.

Також Порошенко провів коротку зустріч з польським президентом Дудою.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО