Бойовики на Донбасі розгортають важку техніку – СЦКК

Українська сторона СЦКК заявляє про безпрецедентну кількість важкої техніки та озброєнь незаконних збройних формувань, які перебувають поза місцями постійного зберігання.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляється на сторінці ООС у Facebook.

«Українська сторона СЦКК зафіксувала безпрецедентну кількість артилерійських систем, танків і бойових броньованих машин поза місцями постійного зберігання та з порушенням ліній відведення, передбачених Мінськими домовленостями. Також бойовики продовжують ігнорувати «шкільне» перемир'я й нарощують кількість обстрілів», – ідеться в повідомленні.

На тимчасово окупованій території патрулі та БПЛА Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували 472 одиниці озброєння та військової техніки збройних формувань Росії. «Зазначена кількість техніки дозволяє розгорнути до шести батальйонно-тактичних груп», – констатує українська сторона СЦКК.

Зокрема, біля Бугаївки – 156 одиниць техніки, біля Шимшинівки – 22, біля Міусинська – 48, біля Хрустального – 23, біля Олександрівського – 4, біля Мирного – 59, біля Тернового – 10, біля Круглика – 41, біля Мануйлівки – 45.

Крім того, поблизу кордону з Російською Федерацією в районі Манича на ґрунтовій дорозі БПЛА СММ ОБСЄ виявив колону з десяти тентованих вантажівок і чотирьох машин супроводу, які перетинали державний кордон України в напрямку Росії.

«Наявність та постійне розгортання артилерійських засобів ураження створює потенційну загрозу з боку збройних формувань Російської Федерації передовим підрозділам Збройних сил України», – наголосили в СЦКК.

Раніше Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі перевезення боєприпасів для важкої зброї з боку Росії.

Також повідомлялося, що в ОРДО тривають «зачистки» в зв'язку із загибеллю Захарченка.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО