Вбивство Захарченка: ЗМІ дізналися нові подробиці вибуху

Вибуховий пристрій, в результаті підриву якого в одному з кафе Донецька загинув глава терористичної «ДНР» Олександр Захарченко, за попередніми даними, було закладено в люстру або торшер.

Про це повідомляє «Коммерсант» з посиланням на власні джерела, передає Слово і Діло

Як повідомляється, для того, щоб б вибуховий пристрій спрацював, досить було подзвонити по телефону.

У силових структурах виданню розповіли, що так встановити вибухівку можна було тільки за допомогою «своїх».

Видання нагадує, що кафе «Сепар» належало начальнику охорони глави Захарченко, в ньому часто бували «високопоставлені гості», а тому заклад ретельно охоронялося.

Так, посібників злочину шукають серед найближчого оточення Захарченка.

За даними «Коммерсанта», людина, який призвів вибуховий пристрій в дію, в момент вибуху знаходився поруч з кафе і бачив, коли Захарченко приїхав на місце. Ватажок «ДНР» зробив дзвінок по телефону, як тільки зайшов в кафе. В даний момент перевіряється інформація про зникнення одного з охоронців Захарченка, пише видання.

Нагадаємо, 31 серпня російські ЗМІ повідомили про загибель Олександра Захарченка у центрі Донецька. Бойовики заявили, що в результаті вибуху Захарченко отримав смертельне поранення.

Також стало відомо, що в окупованому Донецьку затримали підозрюваних у замаху на ватажка донецьких бойовиків Олександра Захарченко.

Пізніше СБУ підтвердила інформацію про загибель Олександра Захарченка у Донецьку.

У Кремлі також підтвердили загибель ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка і звинувачують Україну у його вбивстві.

У МЗС України заявили, що швидка реакція МЗС Росії щодо вбивства ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка виказує російські спроби прикрити маріонеток, яких підтримує Кремль.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО