США пригрозили Туреччині новими санкціями

Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що Штати запровадять додаткові санкції, якщо Туреччина не звільнить американського пастора Ендрю Брансона.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє Bloomberg News.

1 серпня Мінфін США ввів санкції проти міністра внутрішніх справ Туреччини Сулеймана Сойлу і міністра юстиції Абдулхаміта Гюля, яких вважає причетними до утримання американського пастора Ендрю Брансона, і заморозив їхні активи.

Запровадити санкції дозволив так званий глобальний акт Магнітського, який спрямований проти тих, хто, на думку влади США, причетний до корупції і порушення прав людини.

Санкції призвели до падіння ліри до рекордних значень - з початку року вона подешевшала до долара на 40%. Однак на цьому США не зупинилися. Незабаром Трамп оголосив, що американська влада в два рази збільшує мита на поставки турецької сталі та алюмінію. Це тільки посилило обвал національної валюти і фондового ринку, а також серйозно погіршило прогнози інфляції.

Ердоган у відповідь попередив, що одностороння політика США змусить Туреччину шукати нових друзів. Він також закликав населення продавати золото і долари і пригрозив бойкотом електронної продукції з США.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО