Трамп оголосив про підвищення мит на сталь та алюміній із Туреччини

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 10 серпня, оголосив про двократне збільшення імпортних мит на алюміній і сталь для Туреччини.

Про це пише «Слово і Діло».

«Я щойно схвалив збільшення мит на сталь та алюміній для Туреччини вдвічі, тоді як їхня валюта швидко падає порівняно з нашим дуже сильним доларом. Мита на алюміній тепер будуть 20%, на сталь – 50%», – написав Трамп у Twitter.

«Наші відносини з Туреччиною наразі не такі хороші», – резюмував американський президент.

Раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган зазначав, що «економічні нападки (з боку США – ред.) на адресу Туреччини ... завдали удару по взаємовідносинах між країнами та досягли тієї точки, в якій майже неможливо їх відновлення».

«Із вами долари, але з нами Аллах», – сказав турецький лідер.

Відносини між двома країнами загострилися в липні, після того, як президент США Дональд Трамп пообіцяв Туреччині «великі санкції» через затримання американського пастора. У середині липня турецький суд відмовив у задоволенні запиту боку захисту, який вимагав звільнити з-під варти Ендрю Брансона. 25 липня Брансона перевели з в'язниці під домашній арешт.

Минулого тижня США ухвалили рішення запровадити санкції щодо голови Мін'юсту Туреччини Абдулхаміта Ґюля та міністра внутрішніх справ Сюлеймана Сойлу.

Обмежувальні заходи запроваджуються у відповідь на тримання під вартою в Туреччині громадян США, зокрема пастора Брансона, якого в Туреччині обвинувачують у зв'язках з організацією ФЕТО та причетності до спроби державного перевороту в 2016 році.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО