Російські тюремники оцінили стан здоров'я Сенцова

Стан українського політв'язня Олега Сенцова після трьох місяців голодування задовільний.

Як пише «Слово і Діло», про це стверджують в управлінні російської Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

«Засуджений Олег Сенцов, добровільно відмовився від прийому їжі, знаходиться під постійним динамічним наглядом медичних працівників установи та лікарів-фахівців Лабитназької міської лікарні», - йдеться в повідомленні прес-бюро, яке наводить Інтерфакс.

У ньому наголошується, що стан здоров'я Сенцова оцінюється як задовільний.

У відомстві повідомили, що фактів відмови засудженого від підтримуючої терапії і медичної допомоши не зареєстровано.

«Йому призначено і проводиться лікування, спрямоване на підтримку основних функцій органів і систем організму, недопущення розвитку ускладнень», - йдеться в прес-релізі.

Також стверджується, що медики щодня оглядають Сенцова.

Раніше у вівторок адвокат Сенцова Дмитро Дінзе після відвідування режисера в колонії повідомив, що у Сенцова знизився гемоглобін, розвинулася анемія, пульс знизився до 40 ударів в хвилину. За словами адвоката, Сенцова двічі намагалися умовити їхати в лікарню через проблеми з серцем, але він відмовився.

Нагадаємо, Сенцов почав голодування 14 травня 2018 року. Він вимагає звільнити всіх утримуваних Росією українських політв'язнів

У липні режисер пережив другу кризу голодування, після чого погодився брати по дві ложки харчової суміші щодня. Його адвокат повідомив, що стан здоров'я Олега значно погіршився.

Українець був затриманий російськими силовиками в Криму 11 травня 2014 року. Його звинувачували в нібито підготовці терактів на півострові під час окупації Росією. Пізніше Сенцова звинуватили в зберіганні зброї і вибухівки.

5 серпня 2015 Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років суворого режиму.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО