Полторак анонсував масштабний парад на День Незалежності

До Дня незалежності України в цьому році відбудеться один із найбільших військових парадів, у ньому візьмуть участь 4,5 тисячі військових і 250 одиниць техніки.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак на брифінгу під час репетиції військового параду в Києві у вівторок, 7 серпня.

«На майдані Незалежності відбудеться військовий парад. Він є надзвичайно потужним, більшим, ніж були в минулі роки, присвячений 27-й річниці незалежності України, а також 100-річчю відродження державності України. Загалом у параді беруть участь 4500 військовослужбовців», – сказав він.

Полторак звернув увагу на те, що цього року вперше в параді візьмуть участь 24 підрозділи ЗСУ, Держприкордонслужби, СБУ, Нацгвардії, ДСНС, Нацполіції та інших силових підрозділів, які виконують завдання з охорони та оборони країни.

Крім того, найближчим часом буде вирішене питання участі у військовому параді Військово-морських сил України.

«Ми відпрацьовуємо різні варіанти. І наші Військово-повітряні сили готові до будь-яких дій, вони треновані, добре підготовлені. Але рішення ухвалюватиметься найближчим часом щодо військово-повітряного компоненту», – сказав міністр.

Нагадаємо, 3 серпня в Києві на злітній смузі авіаційного заводу ім. Антонова відбулася перша репетиція військового параду до 27-річчя Дня Незалежності України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО