ФСБ проводить у Криму нові обшуки

В анексованому Криму в четвер, 26 липня, проходять обшуки в будинках кримських татар.

Про це в Facebook повідомила громадська організація «Кримська солідарність», пише «Слово і Діло».

Зазначається, що силовики проводячи обшуки в селі Курське Білогірського району та селі Холодівка Судацького району в будинках неповнолітніх кримських татар, які в травні 2018 року зняли прапори РФ з адміністративної будівлі сільської ради і викинули.

«У травні 2018 року неповнолітні хлопці, в будинках яких зараз ідуть обшуки, зняли прапори Російської Федерації з адміністративної будівлі сільської ради й викинули. За цим фактом слідчим відділом була порушена кримінальна справа за статтею 329 КК. Санкція цієї статті передбачає обмеження волі, примусові роботи, арешт або позбавлення волі», – заявили в організації.

Нагадаємо, вранці 19 липня в анексованому Криму в будинку фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» Мусліма Алієва почалися обшуки. Обшукували Гульсум Алієву, якій висунули звинувачення в зв'язку з публікаціями в «Кримській солідарності».

Також раніше в місті Старий Крим силовики увірвалися до будинку кримського татарина Юнуса Сейтумерова. Після завершення обшуків кримського татарина та його дочку відвезли до Сімферополя.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО