За отримання хабара затримані працівники ВНЗ у трьох областях

Працівники територіальних управлінь захисту економіки Національної поліції України затримали працівників вищих навчальних закладів Черкаської, Сумської та Одеської областей під час отримання ними хабарів.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили в прес-служба Нацполіції в четвер, 19 липня.

За даними правоохоронців, в Одесі декан і завідувач лабораторією Національної музичної академії імені А. В. Нежданової вимагали від трьох абітурієнтів $5 тисяч. За це вони обіцяли допомогти абітурієнтам зі вступом до навчального закладу.

Фігурантів затримали при отриманні хабаря. Крім $5 тисяч хабаря, слідчі вилучили чотири конверти з прізвищами інших абітурієнтів. У конвертах загалом було $2,6 тисячі та 2,5 тисячі гривень.

У Черкаській області за успішну здачу вступних іспитів декан одного з інститутів вимагав від абітурієнта більш ніж п'ять тисяч гривень. Його затримали працівники управління захисту економіки Нацполіції Черкаської області.

У Сумській області заступник ректора вишу вимагав за вирішення аналогічного питання 10 тисяч гривень. Він був затриманий при отриманні першої частини хабара в 2 тисячі грн.

Щодо затриманих порушено кримінальні впровадження, їм загрожує тюремний термін від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років із конфіскацією майна. Правоохоронці встановлюють інші факти отримання хабарів працівниками вишів.

Раніше силовики затримали й оголосили підозру в отриманні хабара завідувачу та доценту однієї з кафедр Черкаського державного технологічного університету.

Також мера міста Сколе спіймали на хабарі.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО