Трамп пообіцяв відповісти на «погане ставлення» до США в СОТ

Президент США Дональд Трамп пригрозив Світовій організації торгівлі (СОТ) діями за «погане ставлення» до США.

Як пише «Слово і Діло», про це, як повідомляє Bloomberg, він заявив, відкриваючи зустріч в Білому домі з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

  «СОТ протягом багатьох років дуже несправедливо ставилася до США, - поскаржився глава держави. - Ми поки нічого не плануємо (щодо СОТ), але якщо вони не будуть до нас ставитися належним чином, ми що-небудь зробимо».   Додамо, що президент США неодноразово піддавав СОТ критиці. Так, в квітні він написав у своєму Twitter, що СОТ, надаючи преференції Китаю, веде себе несправедливо стосовно США.   На початку червня на нараді свого кабінету Трамп назвав «лихом» Угоу про північноамериканську зону вільної торгівлі (НАФТА) і СОТ.

ЗМІ раніше також повідомили, що адміністрація президента США може внести в конгрес законопроект, що дозволяє країні не виконувати вимоги Світової організації торгівлі (СОТ). Зокрема, зазначається, що проект закону нібито наділить президента Дональда Трампа правом стверджувати мита на імпортні товари в односторонньому порядку без схвалення Конгресу.

Крім того, документ дозволить Вашингтону не дотримуватися базові принципи СОТ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО