В Україну повернулися всі туристи, які застрягли в Тунісі

Усі 994 туристи, які перебували в Тунісі й чекали на повернення в Україну, станом на вівторок, 3 липня, прилетіли додому.

Як пише «Слово і Діло», про це пише «Українська правда» з посиланням на заступника директора Департаменту консульської служби МЗС України Василя Кирилича.

Так, станом на 11:43 за київським часом було завершене відправлення українських туристів на батьківщину.

«Загалом авіакомпанії Fun Air і Anda Air на замовлення Bravo Airways 30 червня, 2 і 3 липня здійснили 6 авіарейсів, які забезпечили повернення 994 наших співвітчизників в Україну», – сказав він.

За словами Кирилича, протягом усього періоду відправлення українських туристів із ними в готелях та аеропорту міста Монастір перебував консул посольства й почесний консул України в місті Сус. Цю інформацію підтвердив і міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Ми забезпечили повернення всіх українських громадян із Тунісу, з Албанії, з інших держав, криза подолана, питання вирішене», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що українські туристи, які через скасування авіарейсів добу не могли вилетіти з аеропорту Тирани, повернулися додому.

Нагадаємо, 29 червня стало відомо, що сотні українських туристів кілька діб перебувають в аеропорту Монастір і не можуть вилетіти з Тунісу додому.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про подолання кризи з авіаперевезеннями, що спричинила масові затримки рейсів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО