Чиновника «Укрзалізниці» зловили на хабарі

Київська прокуратура спільно зі СБУ викрили чиновника Укрзалізниці на отриманні 350 тисяч гривень відкату.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 1 червня, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

«Київською місцевою прокуратурою №7 спільно зі співробітниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України і Департаментом безпеки ВАТ Українська залізниця затримали на одержанні неправомірної вигоди одного з керівників вокзальної станції Харків-Пасажирський філії Пасажирська компанія Публічного акціонерного товариства Українська залізниця і посередника», - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що чиновник Укрзалізниці, залучаючи спільника, вимагав від засновника суб'єкту господарювання майже 350 тисяч гривень неправомірної вигоди за вирішення питання про перерахування грошових коштів за вже укладеними договороми з прибирання приміщень і прилеглої території харківського вокзалу.

Оперативники спецслужби під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури затримали зловмисників під час контролю за вчиненням злочину в приміщенні вокзальної станції Харків-Пасажирський після передачі всієї суми неправомірної вигоди.

На цей час вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру за ч.3 ст.368 (одержання неправомірної винагороди) Кримінального кодексу України і обрання міри запобіжного заходу.

Раніше у Запоріжжі на хабарі погорів директор заводу.

Також чиновник Святошинської РДА погорів на хабарі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО