NASA показало спалахи на Сонці

Обсерваторія сонячної динаміки NASA передала на Землю знімок активного регіону на Сонці, на якому можна помітити невеликі спалахи.

Як інформує «Слово і Діло», розміри цих «невеликих спалахів» набагато більше діаметру Землі, повідомляється на сайті NASA.

Активний регіон на нашій зірці виявився в центрі уваги обсерваторії 23-25 ​​травня цього року. Знімок був зроблений 23 травня, а потім був потрібен якийсь час для обробки кадру.

«Активні області - це області інтенсивної магнітної енергії. Лінії поля підсвічуються зарядженими частинками, що обертаються вздовж них, і найлегше помітні при перегляді. Розфарбовані зображення були зроблені на довжині хвилі ультрафіолетового діапазону», - пояснюють в NASA.

Цікаво, що слабкі коливання магнітного поля досягнуть Землі 1 червня, а вже 2 червня сила магнітної бурі підніметься до рівня G2. Протягом наступних трьох днів - 3, 4 і 5 червня - вплив Сонця також буде відчутним.

Сонячний спалах - вибуховий процес виділення енергії в атмосфері Сонця. Спалахи так чи інакше охоплюють всі шари сонячної атмосфери: фотосфери, хромосферу і корону Сонця. Тривалість імпульсної фази сонячних спалахів зазвичай не перевищує кількох хвилин, а кількість енергії, що вивільняється в цей час, може досягати мільярдів мегатонн у тротиловому еквіваленті.

Раніше NASA опублікувало нове зображення Сонця, зроблене супутником Обсерваторії сонячної динаміки (SDO) в середині травня.

Також NASA отримало сигнал від нещодавно відправлених апаратів до Марсу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО