Трамп пообіцяв залишити Кім Чен Ина при владі

Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон не розглядає так званий лівійський сценарій щодо Північної Кореї.

Як передає «Слово і Діло», за його словами, Кім Чен Ин залишиться при владі, а якщо Сполучені Штати зможуть домовитися з КНДР, північнокорейський лідер буде «дуже-дуже щасливий».

«У Лівії ми знищили країну ... Не було домовленостей, щоб залишити Каддафі. Лівійська модель була зовсім іншою, ніж те, що буде з Кім Чен Ином. Він буде там, буде в країні, буде керувати країною. Його країна буде дуже багатою. Це буде південнокорейська модель в плані виробництва», - цитує президента США РІА Новини.   У той же час Трамп зазначив, що якщо сторонам не вдасться домовитися, «цей сценарій (лівійський. - ред.) матиме місце».

Голова держави також додав, що стосовно саміту США - КНДР нічого не змінюється, підготовка до проведення заходу триває, передає ТАСС.

Раніше в четвер, 17 травня, представник Білого дому Сара Сандерс також повідомила, що Трамп готується до зустрічі з Кім Чен Ином.

Ця заява прозвучала на тлі появи в ЗМІ інформації про те, що влада КНДР пригрозила скасувати саміт з Сполученими Штатами через американо-південнокорейські військові навчання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО