У РФ пропонують новий обмін полоненими

Новий великий обмін полоненими на окупованому Донбасі може відбутися найближчим часом.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 27 квітня, заявив представник РФ у Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі Борис Гризлов, повідомляє «Інтерфакс».

«Я думаю, що найближчим часом буде прийнятна ймовірність великого обміну», – сказав Гризлов журналістам. Він додав, що обмін буде покроковим.

Він зазначив, що при обміні має дотримуватися певний коефіцієнт.

«Приблизна кількість затриманих у пропорції один до п'яти», – сказав Гризлов, пояснивши, що на території України вп'ятеро більше полонених.

За його словами, 4 травня відбудеться чергова зустріч контактної групи.

«Формула й дата обміну будуть визначені на зустрічі контактної групи в Мінську 4 травня. Поки конкретики немає. Сторони готують свої пропозиції», – сказало джерело в групі з організації переговорів.

«Про обмін у форматі «всіх на всіх» не йдеться», – додав співрозмовник агентства.

«Обмін знову проходитиме за списками. Контактній групи належить визначити точну кількість людей з кожного боку, а профільній підгрупі – надати списки», – сказало джерело.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2017 року відбувся наймасштабніший за час конфлікту на Донбасі і перший за 15 місяців обмін полоненими. Києву передали 73 людини, «ДНР» і «ЛНР» – 165 і 73 осіб відповідно. У Києві прогнозували ще декілька етапів обміну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО