НБУ ініціює нові способи безготівкових платежів

НБУ пропонує розширити перелік платіжних пристроїв та сервісів для можливості здійснення безготівкової оплати користувачами.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповіла заступниця директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольга Васильєва, повідомили на Facebook-сторінці регулятора.

«Забезпечення права українців на вільний вибір способу оплати та широкий розвиток платіжної інфраструктури дасть можливість стимулювати розвиток безготівкових розрахунків та розширити сферу їх застосування», – відзначила вона.

Так, Нацбанк разом із Міністерством економічного розвитку і торгівлі працює над поетапним впровадженням впродовж 2019-2020 років вимог до суб’єктів господарювання щодо прийняття електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари або надані послуги.

За словами Васильєвої, частка безготівкових операцій із використанням платіжних карток за останні три роки збільшилася на 14% і на кінець 2017 року склала 39,3%.

Кількість торговельних терміналів в Україні з початку 2015 року зросла на 30% (з 178,9 тис. до 233,1 тис. шт.). Минулого року їх кількість на 1 млн населення досягнула 6 тис. шт.

Нагадаємо, що Кабмін запропонував зобов'язати всіх суб'єктів господарювання, у тому числі платників єдиного податку, встановити платіжні термінали для безготівкових розрахунків.

Раніше НБУ попередив про незаконні обмінники.

Нагадаємо також, що Нацбанк замінить банкноти до десяти гривень монетами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО