Трамп обговорив із Макроном Кім Чен Ина

Президент США Дональд Трамп у вівторок, 24 квітня, назвав лідера КНДР Кім Чен Ина «дуже порядною» людиною.

Як передає «Слово і Діло», відповідну заяву він озвучив після зустрічі в Білому домі з президентом Франції Еммануелем Макроном, повідомляє «Укрінформ».

«Ми маємо достатньо конструктивні переговори. Кім Чен Ин, дійсно, був дуже відкритим і, я думаю, дуже порядним, з огляду на те, що ми побачили», - прокоментував американський президент своє ставлення до північнокорейського лідера.

У зв'язку з цим Трамп нагадав про обіцянки Пхеньяна, яких той раніше не пропонував. Очевидно, американський президент мав на увазі заяву лідера КНДР про припинення своєї ракетної програми і закриття ядерного полігону. Він висловив переконання, що така позиція стала можливою завдяки «дуже-дуже жорсткій позиції» Сполучених Штатів.

Під час недавнього дипломатичного протистояння КНДР і США Трамп не раз називав Кім Чен Ина «маніяком і божевільним», а також «маленьким чоловічком-ракетою».

Раніше Трамп розповів про майбутню зустріч з Кім Чен Ином. Нагадаємо, Кім Чен Ин заявив, що КНДР припиняє ядерні та ракетні випробування.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО