Абсурд і політзамовлення: у Медведчука відповіли на підозри Луценка

Всеукраїнський громадський рух «Український вибір», головою якого є Віктор Медведчук, назвав заяви генпрокурора Луценка щодо причетності руху до планів Савченко та Рубана вчинити терористичні акти та держпереворот політичним замовленням та абсурдом.

Про це повідомляє сайт руху, пише «Слово і Діло».

«Абсурдні заяви генерального прокурора України Юрія Луценка – це дешева маніпуляція. Її мета очевидна – залякати суспільство, штучно створюючи образ ворога, збільшуючи таким чином підтримку влади; залякати тих, хто, як і наш рух, виступає за мирний і конституційний шлях перетворень, встановлення миру на Донбасі, збереження єдності й територіальної цілісності країни», – йдеться в повідомленні.

В «Українському виборі» заявляють, що «наклепницькі звинувачення Луценка базуються не на фактах, а на політичному замовленні та на боротьбі з громадянським суспільством».

«Луценко переслідує «Український вибір» і його лідера Віктора Медведчука, оскільки як вогню боїться реалізації ідей, які ми відстоюємо та які підтримують мільйони українців», – ідеться в повідомленні.

Відзначається, що «політичні репресії» організовані Луценком, «мають системний характер» і обумовлені не справою Савченко та Рубана.

«У січні 2016 року Юрій Луценко (тоді голова фракції БПП) висловлювався проти ідеї «народного референдуму», називаючи її «прожектом». У липні 2016 року він (вже як генеральний прокурор) голослівно звинуватив «Український вибір» у причетності до створення на місцях «територіальних громад» як антиконституційних органів влади, до яких «Український вибір» не має жодного стосунку», – підсумували в русі Медведчука.

Як відомо, раніше Луценко заявив, що підозрює «Український вибір» у намірі здійснити переворот в Україні.

22 березня Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО