Сі Цзіньпін буде правити Китаєм довічно

Китай схвалив зняття строкових обмежень перебування на посаді президента, завдяки чому Сі Цзіньпін матиме можливість займати цю посаду довічно.

Як інформує «Слово і Діло», конституційні зміни були схвалені щорічним засіданням Всекитайських зборів народних представників (найвищий законодавчий орган Китаю) у неділю, повідомляє ВВС.

Із 2996 голосів два делегати голосували проти, а три – утрималися.

Із 90-х років правління президента в Китаї було обмежене двома термінами.

Як відомо, раніше Компартія Китаю запропонувала прибрати з Конституції країни положення про те, що президент і віце-президент КНР можуть обіймати посаду не більше двох термінів поспіль.

ЦК КПК запропонував зафіксувати, що термін повноважень президента і віце-президента Китайської Народної Республіки – такий же, як і у Всекитайських зборів народних представників.

Президент США Дональд Трамп оцінив наміри влади Китаю продовжити термін повноважень президента і допустив, що США «можливо, теж так зроблять».

Наприкінці жовтня минулого року Компартія Китаю закріпила в своєму статуті політичну думку президента Сі Цзіньпіна, поставивши його на один рівень із Мао Цзедуном, а Сі Цзіньпіна переобрали генсеком партії ще на 5 років.

Також стало відомо, скільки веб-сайтів закрили в Китаї з 2015 року.

Як відомо, президент США Дональд Трамп користувався соціальною мережею Twitter під час візиту в Китай, навіть не дивлячись на китайський «великий фаєрвол».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО