Рух Ґюлена: в Туреччині засудили майже три десятка журналістів

Стамбульський суд засудив 25 журналістів до різних термінів ув'язнення за причетність до руху проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Про це повідомляє турецьке видання Zaman, передає «Слово і Діло».

Як повідомляється, майже всі засуджені працювали в ЗМІ, які близькі до руху Ґюлена, а найбільше журналістів працювало в газеті Zaman. Так 23 журналістів були засуджені за звинуваченням у членстві в збройній терористичній групі. Також, ще двоє отримали менш серйозні звинувачення.

Відомо, що десять підсудних отримали тюремні терміни в 7,5 років, включаючи Унала Таніка, ветерана турецької журналістики, який був головним редактором сайту Rotahaber.

Тринадцять людей отримали 6 років і 3 місяці ув'язнення. Також, музикант і журналіст Атілла Тас отримав 3 роки і один місяць за звинуваченням у допомозі групі Ґюлена, а журналіст Мурат Аской за тими ж звинуваченнями отримав два роки і один місяць в'язниці.

Відзначається, що їх обох після суду відпустили, але за умови, що вони не будуть залишати Туреччину.

В цілому 19 підозрюваних вже перебували у в'язниці, чекаючи вироку.

Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 липня 2016 року в Туреччині була здійснена спроба військового перевороту. Тоді, влада Анкари звинуватила в організації спроби військового перевороту опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Фетхуллаха Ґюлен відомий, як турецький письменник, колишній імам і проповідник, ісламський громадський діяч, який проживає в добровільному вигнанні в Сейлорсбурге, штат Пенсільванія, США.

Тоді, влада Туреччини пригрозила, що винуватці заплатять високу ціну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО